marți, 2 februarie 2010

Cainii comunitari din Buzau

Daca sunteti buzoian inseamna ca stiti exact la ce ma refer. Buzaul are momentan o mare problema cu cainii de pe strazi. In ultimul timp s-au inmultit foarte mult si dai de ei peste tot, din centru pana la marginea orasului.

Imi aduc aminte ca asta-vara era in Crang o catea cu pui. Toata lumea se topea cand ii vedea, de dragalasi ce erau, dar nimeni nu se gandea ca aia vor creste, si vor deveni 10 caini destul de mari, care te pot musca in orice clipa, si vor umple strazile. 

„Pentru un câine comunitar, primăria investeşte cam un milion de lei în şapte zile. Trebuie bani pentru utilajul mecanizat care transportă animalul, pentru injecţia cu care este prins, tratamentul, hrana pentru o săptămână. Un câine ne costă mai mult decât un asistat al cantinei de ajutor social”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală. (http://bit.ly/b8wBxi).

Nu sunt bani sa ii stranga de pe strazi, nici sa ii ingrijeasca in adapost. Legea nu permite eutanasierea. Unde o sa se ajunga? O sa avem in oras un numar de caini la fel de mare ca si al oamenilor? In alte orase civilizate nu o sa vezi asa ceva pe strada.
Sa nu credeti sa sunt o persoana fara suflet. Imi plac cainii si toate animalele, dar nici nu vreau sa ajung acasa muscata.

De vina mai sunt si cei ce ii hranesc, oferindu-le asftel conditii cat mai bune de inmultire. Am vecinii deastia. Cand javra asta din fata blocului, pe care ei au pripasit-o o sa ma muste, ce fac? Ma duc la ei la usa sa ma duca la spital? Pentru nu stii niciodata ce o sa il apuce pe cainele ala, oricand sunt sanse sa muste. Plus ca mai sunt atatia copii mici care se joaca afara.




Site-ul adevarul.ro a initiat o campanie:
Scrieţi-ne, pe mailurile galati@adevarul.ro, braila@adevarul.ro, buzau@adevarul.ro şi focsani@adevarul.ro. Sau sunaţi-ne, pe numerele de telefon: (Galaţi), 0237.610.430 (Focşani), 0238/725.350 (Buzău) şi 0239.621.622 (Brăila).  http://bit.ly/da3Vxw

2 comentarii:

  1. asa asa :> :> jos cu cainii comunitari :D... cred ca daca vad cei de la protectia animalelor comm asta o sa ma impuste :)) cea mai buna idee este aceea sa omoram toti cainii comunitari pt ca in asa fel o sa scapam de ei... si pentru iubitorii de potai ale strazii... sfat: sa-i pupati in cur .. noi o sa le dam in cap :>

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu iubesc cainii comunitari,nici nu-i pup in cur. da,sunt foarte multi, si da,e foarte rau. dar asta nu inseamna sa fiu cruda cu bietele animale,sa le lovesc precum ultimu' taran de la cucuietii de vale-deal. am vazut specimene de animale ce-si spun "oameni" dar sunt mai rau decat ultimii maccaci din lume. dau in animale ca retardatii,fara sa se gandeasca,o clipa macar,ca ala de jos nu poate reactiona. pentru aia am o injuratura,dar nu o zic;)

    RăspundețiȘtergere